vt wonen&design beurs

Elk jaar presenteren er in de RAI in Amsterdam zes dagen lang ruim 250 woonexperts in alle woonstijlen de primeurs en trends. Bij hen kan je persoonlijk advies krijgen en zij helpen jouw individuele woonwensen te realiseren.

De woonbeurs is sinds 2015 de vt wonen&design beurs. Met deze verandering werd de website ook vernieuwd. Ook was er een behoefte om een eigen omgeving voor de klant te creëren om zo optimaal de beurs te kunnen beleven. Deze eigen omgeving maakt het mogelijk om afspraken met experts te maken, een lijst samen te stellen om zo de stands te kunnen bezoeken die je echt niet wilt missen en projecten aan te maken voor b.v. de keuken. Ook voor de exposanten was er een eigen omgeving om daar de informatie te kunnen vinden die ze nodig hebben als bedrijf om een stand te huren.

Mijn verantwoordelijkheid als visual designer (UI/UX) voor het project voor de vt wonen&design beurs was om de gemaakte ideeën te vertalen naar een gebruiksvriendelijk ontwerp voor de bezoekers en de exposanten. Door vanuit de verschillende doelgroepen te denken en alle mogelijkheden uitwerken van verschillende scenario’s kwam ik tot het beste resultaat. Omdat het vt wonen&design beurs elk jaar een nieuw thema heeft is de site zo ontworpen dat vooral de kleuren en de beelden spreken. Deze ontwerpen leverde ik kant en klaar aan bij de developers. Dit alles in overleg met de mensen van de vt wonen&design beurs en de developers.

www.vtwonen.nl (vt wonen&design beurs bezoekers)

www.vtwonen.nl (vt wonen&design beurs deelname)